matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
ania:
x+1/4
(
)
'
√
7
/4
policzyc pochodna
28 paź 01:09
Eta:
Jeżeli zapis jest taki:
1
x+
4
4x+1
4
f(x)=
to f(x)=
f
'
(x)=
√
7
4
√
7
√
7
a jeżeli taki :
x+1
4
x+1
1
f(x)=
to f(x)=
, f
'
(x)=
√
7
4
√
7
√
7
28 paź 01:13