Oblicz wartość natężenia prądu płynącego przez ten przewodnik
<PATRYCJA>: 
proszę o pomoc tylko fast
Zad.33
Przewodnik o długości 20cm umieszczono w jednorodnym polu magnetycznym o indukcji 0,5T
prostopadle do linii pola. Wartość siły elektrodynamicznej działającej na przewodnik wynosi
2N. Oblicz wartość natężenia prądu płynącego przez ten przewodnik. Zapisz obliczenia.
Proszę o obliczenia.
12 lut 17:18
Martyna: l=20cm
β=0,5T
F=2M
I=

I=β*l/F
I=5A
A masz może zrobione zadanie 3
12 lut 17:21
@Marta@: mam a co

? ale nie wiem czy dobrze
12 lut 17:25
Martyna: A możesz podać wynik jaki ci wyszedł

Bo ja tez nie wiem czy dobrze

haha chyba wszystkie jesteśmy z jednej sql xdd
12 lut 17:29
@Marta@: s−600km v=s/t
t−100min v=?
v=600km/100min=6km/min
ale nie wiem czy to dobrze chyba tak
12 lut 17:30
Martyna: mi wyszło 440km/minteraz to już kompletnie nie wiem. haha
12 lut 17:33
@Marta@: ej a w tym zad 33 to jaki wyszedł wynik bo co mi teras napisałeś nie mogę się połapać
12 lut 17:34
Martyna: w 33 wynik wyszedł 5A.
12 lut 17:35
@Marta@: 
12 lut 17:35
Martyna: l=20cm
β=0,5T
F=2M
I=
I=β*l/F
I=5A
12 lut 17:36
@Marta@: no oki już wiem spoko a masz moze zad 19 i 20

? bardzo bym był wdzięczny jak byś mi je podał
12 lut 17:40
Martyna: 19.
W=?
F=170N
s=1m
W=F*s
W=170J
20.
V=50cm
3
m=430g
ϱ=?
ϱ=m/v = 430g/50cm3=8,6
A masz może zadania 9

Bo kompletnie nie wiem jak się do niego zabrać.
12 lut 17:46
DojnyByk: sorki ale tego nie robię bo nie wiem 9 nie ma 21, 26 i 27
12 lut 17:49
Martyna: 21, 26, 27 mam zrobione... tylko 9 mi zostało i potem chemia
12 lut 17:50
DojnyByk:
12 lut 17:50
DojnyByk: a ty jesteś w realu dziewczyną
12 lut 17:51
DojnyByk: bo ja chłop
12 lut 17:51
Martyna: nie no czekaj pogubiłam się xd to @marta@ byłą chłopakiem

xD
12 lut 17:53
DojnyByk: marta patrycja ale tak naprawde to mateusz ma na imię
12 lut 17:54
Martyna: hyhy to faajnie wiedzieć

No, ale bez przesady, ja dziewczyną jestem jak coś, haha
12 lut 17:57
DojnyByk: tak to fanie pewnie chodzisz do jedynki co nie pewnie do 3 gim ale jak masz na imie tak
naprawdę
12 lut 17:59
Martyna: Paulina

Ej z której klasy jesteś? xD
12 lut 18:00
DojnyByk: jak mi powiesz jak masz na imie ja do 3C

a ty
12 lut 18:04
Martyna: na imie mam Paulina
.^
w 3c jest jeden Mateusz
12 lut 18:07
DojnyByk: nom masz racje dobra ja spadam na miasto z kolegami to dzięki ze pomogłaś przy zadania pa
12 lut 18:08
Martyna: pa
12 lut 18:08
prof. Mariusz: Witajcie,
Mam zastrzeżenia do zadania 33.
F=B*I*L
szuzkamy I czyli natetężenia prądu
przekształcamy wzór
F=B*I*L / : B,L
więc
więc zatem...
I= 0.2
Moimi obliczeniami wychodzi 0,2 A
co wy na to
13 lut 10:10
Ewciaaa: zgadzam sie

to dobry wynik

mi tez tak wyszlo
13 lut 11:28