matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność cyklometryczna
Kicor:
Hejka Ktoś wie jak to zrobić 6arcsin
2
(x/2) + πarcsinx/2 <0
27 paź 20:08
jakoś_tak:
może podstawić za t=arcsin(x/2) => obustronnie obkładamy sin => sint=x/2 => x=2sint 6t
2
+πt<0 Dalej @Kicor spróbuj sam
27 paź 22:30