2x2+x+1 | |
(x2−1)(x+1) |
Ax+B | B | |||
Zrobiłem tak := | + | ,ale jest źle | ||
x2−1 | x+1 |
A | B | C | ||||
w odp jest | + | + | i nie wiem dlaczego mianownik został tak | |||
x−1 | x+1 | (x−1)2 |
Ax+B | C | ||
+ | też powinno wyjść | ||
x2−1 | x+1 |
Ax+B | ||
tyle że | można jeszcze rozłożyć | |
x2−1 |
2x2+x+1 | 2x2+x+1) | ||
= | = | ||
(x2−1)*(x+1) | (x−1)*(x+1)*(x+1) |
2x2+x+1 | ||
= | ||
(x−1)*(x+1)2 |
A | B | C | |||
+ | + | ||||
x−1 | x+1 | (x+1)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |