Udowodnij
nom: Czy rownanie jest prawdziwe? Uzasadnij
10(119+118+...112+12)+1=1110
27 paź 16:51
math: 10(119+118+...112+111+110)+1=1110
taka wskazówka wystarczy Ci?
27 paź 17:02
nom: Kompletnie nie xD
27 paź 17:05
math: 10(11
9+11
8+...11
2+11
1+11
0)+1=11
10
| | (1110 − 1) | |
(119+118+...112+111+110) = |
| |
| | 10 | |
lub jeszcze jaśniej
| | (1110 − 1) | |
(119+118+...112+111+110) = |
| |
| | 11−1 | |
coś Ci już dzwoni?
27 paź 17:07
nom: Oo, już wiem, dzięki wielkie
27 paź 17:10
math: 
pzdr
27 paź 17:12