matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź, czy otrzymana liczba jest zlożona
nom:
a)55
37
−77
17
b)13
404
+32
602
27 paź 15:42
iteRacj@:
55
37
−77
17
=(11*5)
37
−(11*7)
17
= =(11)
37
(5)
37
−(11)
17
(7)
17
= =(11)
17
(11)
20
(5)
37
−(11)
17
(7)
17
wyłącz przed nawias wspólny czynnik
27 paź 15:54