matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dlaczego?
michal:
Dlaczego (2•2
1/2
)
1/2
równa się (2
3/2
)
1/2
26 paź 21:02
Krzysiek60:
bo 2*2
1/2
= 2
1
*2
1/2
= 2
3/2
to dzialania na potegach
26 paź 21:03
mat:
2*2
1/2
=2
1
*2
1/2
=2
3/2
jasne?
26 paź 21:03
michal:
Jasne, dziękuję bardzo
26 paź 21:20