matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Może ktoś napisać jak się do tego zabrać ? Dziedzina funkcji x≠1, x≠-1 ?
Chemik:
Wyznacz dziedziny funkcji i narysuj ich wykresy f(x)=|x−1|/x
2
−1
26 paź 13:30
Krzysiek60:
|x−1|= x−1 dla x≥1 |x−1|= 1−x dla x<1
26 paź 13:33