Naszkiduj wykres wielomianu
Małe Antyle: Proszę o pomoc z zadaniem
Naszkicuj wykres wielomianu w(x)=−7(x
2+3)(3−x
2)(3−x)
2
Od której strony mam zacząć rysowanie wykresu i dlaczego akurat np od góry a nie od dołu
Jak tutaj otrzymać współczynnik przy najwyższej potędze
25 paź 22:16
jc: w=7(x2+3)(x2−3)(x−3)2, lepiej?
25 paź 22:20
Jolanta: −7*x2*(−x2)*(−x)2=−7x2(−x2)*x2=7x6
rysujesz od prawej strony od gory
gdyby było np −7x6 rysujemy od prawej od dołu
25 paź 22:26
Małe Antyle: Dziękuję bardzo za pomoc
26 paź 01:32