matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
madzzz:
jak to zrobić
2*x*
√
3
+
√
3
2
=
12 lut 16:40
fruu:
2x
√
3
+3=2x*3 do potegi 1/2 + 3
12 lut 17:47
ak1:
2x
√
3
+(
√
3
)
2
= =2x
√
3
+3 2x
√
3
=−3 |:2
√
3
−3
x=
usuwam niewymierność z mianownika
2
√
3
−3
√
3
x=
6
−
√
3
x=
3
12 lut 18:18