matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzialania na wyznaczikach
Walec:
b)Niech detA=a, detB=b, detC=c, abc ≠0. Oblicz det ((A
−1
B)
T
(2C)
−1
) .
25 paź 18:06
Walec:
1
1
1
= det (A
−1
*detB*
=
*b*
tak jest ok ?
det2C
a
2
n
*detC
25 paź 18:15
Benny:
Wygląda ok
25 paź 21:33