1 | ||
P= | d(d+√d2+2a2) | |
4 |
bc√2 | ||
W trójkącie prostokątnym d= | ( możesz to sobie łatwo wykazać | |
b+c |
2b2c2 | 2b2c2 | |||
to d2= | = | |||
b2+c2+2bc | a2+2bc |
8P2 | ||
to d2= | ||
a2+4P |
4d2+4d√d2+2a2 | ||
P= | ||
16 |
1 | ||
P= | d(d+√d2+2a2) [j2] | |
4 |
1 | ||
PΔABC= | b*c | |
2 |
b*c√2 | ||
d= | /2 | |
b+c |
2*(b*c)2 | ||
d2= | ||
b2+2bc+c2 |
2(b*c)2 | ||
d2= | ||
a2+2(bc) |
2P2 | ||
d2= | ||
(a2+2P) |
2d2+2d√d2+2a2 | d2+d√d2+2a2 | |||
P= | = | |||
4 | 2 |
d2+d√d2+2a2 | ||
PΔABC= | ||
4 |
1 | ||
PΔABC= | b*c | |
2 |
d2 | ||
1) 2x2=d2 ⇔x2= | ||
2 |
EC | x | b−x | x | |||||
2)ΔCED∼ΔDFB⇔ | = | ⇔ | = | |||||
x | FB | x | c−x |
d2 | ||
(bc)2= | *(a2+2bc) | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |