4 | ||
Narysuj wykres funkcji: f(x)=−| | −1| | |
x+2 |
4 | 4 | 4 | 4 | |||||
y= | −−> y= | −1 −−> y=| | −1| −−> y=−| | −1| | ||||
x | x+2 | x+2 | x+2 |
4 | ||
czarny to y=| | −1| | |
x+2 |
4 | ||
niebieski y=−| | −1| | |
x+2 |
4 | ||
1) rysuje y= | ||
x |
4 | ||
2) rysuje y= | ||
x+2 |
4 | ||
3) rysuje y= | −1 | |
x+2 |
4 | ||
4) rysuje y=| | −1| ((czyli to co pod osia OX idzie nad os | |
x+2 |
4 | 4 | |||
5) y= | | −1| odbijam wzgledm osi OX i mam y=−| | −1| | ||
x+2 | x+2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |