Funkcja Kwadratowa
bartek: Znajdź taka wartość parametru m, aby wartość funkcji f(x)= − x2+mx+m była najmniejsza z
możliwych
12 lut 15:18
Julek:
Przepisz dokładnie treść zadania, ponieważ ta funkcja nie ma wartości najmniejszej, przez jej
| | m | |
współczynnik a < 0. Osiąga ona wartości : f(x) ∊ (−∞; |
| > |
| | 2 | |
12 lut 15:32
Julek:
| | m(m+4) | |
poprawiam : f(x) ∊ (−∞; |
| ) |
| | 4 | |
12 lut 15:35
bartek: Znajdź taka wartość parametru m, aby największa wartość funkcji f(x)= − x2+mx+m była
najmniejsza z możliwych poprawione zadanie
12 lut 16:31
bartek: ile wyjdzie m bo dalej nie mam pojęcia ile ma wyjsc
12 lut 18:48
marta: powinno wyjsc m=−2
9 mar 18:02