styczna
Krzysiu: Jaka jest styczna do funkcji ax?
24 paź 11:07
Jerzy:
Prosta.
24 paź 11:09
Krzysiu: nie pomogłeś mi
24 paź 11:10
Jerzy:
Bo sam nie wiesz, o co pytasz.Aby wyznaczyć styczną, trzeba znać punkt styczności.
24 paź 11:12
Jerzy:
Jeśli masz określony punkt styczności P(x0;ax0) , to styczna ma równanie:
y = lna*ax0*(x − x0) + ax0
24 paź 11:22
Krzysiu: a jak teraz rozwiazac rownanie y=x, tak zeby po lewej tylko a bylo?
24 paź 11:40
Jerzy:
Nie rozumiem o co pytasz.
24 paź 11:42
Krzysiu: no jak rozwiązać równanie to y co wcześniej =x, ale tak żeby było a= coś tam
24 paź 12:16
Jerzy:
A gdzie w równaniu : y = x masz a ?
24 paź 12:24
Krzysiu: no w tym y, lna*a... itd.
24 paź 13:02
Jerzy:
A do czego ci potrzebne to a ?
24 paź 13:04
Krzysiu: pomocy
24 paź 19:05
Jerzy:
Napij się wody i nie bredź.
24 paź 19:12
Krzysiu: może mi pomożesz a nie niepotrzebnie komentujesz
24 paź 19:41
Jerzy:
Kuź..., to napisz treść zadania, a nie wypisuj jakieś głupoty!
24 paź 19:43