Symbol Newtona
uczen: Pytanie co do Symbolu Newtona:
| | | | n! | | n! | | 1 | |
| = |
| = |
| = |
| |
| | | 2!·(n−2)! | | 2n!(n−1)(n−2) | | 2(n−1)(n−2) | |
Czy to jest w ogole dobrze rozwiazane i jesli tak to czy taka odpowiedz bylaby zadowalajaca i
wystarczajaca?
Symbol Newtona to dosyc nowy temat dla mnie, wiec na razie wszystko jest robione "na czuja",
takze wole sie upewnic czy dobrze zalapalem ten przyklad
24 paź 00:46
Blee:
co to za bzdura?
(n−2)! = n!*(n−1)*(n−2)

niby od kiedy
24 paź 00:48
Blee:
| | n! | | n*(n−1)*(n−2)! | | n*(n−1) | |
= |
| = |
| = |
| |
| | 2!*(n−2)! | | 2*(n−2)! | | 2 | |
24 paź 00:49
uczen: W takim razie musialem cos niezle namieszac.. Mniejsza o to, dzieki za pomoc!
24 paź 00:50