Jaką prędkość miała sztanga w chwili zderzenia z matą ??
<PATRYCJA>: Zad. 32
Ciężarowiec podniósł sztangę o masie 220kg na wysokość 200cm, a następnie wypuścił ją z rąk.
Jaką prędkość miała sztanga w chwili zderzenia z matą Zapisz obliczenia.
12 lut 15:02
Godzio:
g = 10m/s
2
h = 2m
m = 220kg
v = ?
v = a*t
| | 10 | | √10 | |
v = g * t = |
| = 10 * |
| = 5√10≈ 15,8m/s |
| | | | 2 | |
12 lut 15:56
Godzio:
zastanawia mnie tylko na co ta masa
12 lut 16:01
lol: dla zmyłki?
Mi w tym zadaniu prędkośc wyszła 2√5m/s
12 lut 16:34
prof. Mariusz: a skąd czas wziołeś?
13 lut 10:13
prof. Mariusz: a ok wiem
13 lut 10:13