matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdz x
Gerwazy:
0.2+0.8*j = (x−50)/(x+50) Muszę wyznaczyć x... Pomoże ktoś?
23 paź 23:14
Blee:
co to jest j
23 paź 23:23
Blee:
x−50
x+ 50 − 100
100
=
= 1 −
x+50
x+50
x + 50
a teraz poradzisz sobie
23 paź 23:23