zbiory
kinia: Wyznacz w układzie współrzędnych AxB i BxA, gdy
A=(−∞;−2)∪(4;∞)
B=<0;2>
23 paź 22:31
iteRacj@:
23 paź 22:43
kinia: dziękuję za pomoc a jak mam A={2,3,4} a B=(−∞;−1)∪(5;∞)?
23 paź 22:46
Blee:
popatrz co zrobiła iteracja i postaraj się sama zrobić ten przykład
23 paź 22:49
kinia: ale tutaj są pojedyncze punkty i nie wiem jak to zaznaczyć
23 paź 22:51
Blee:

tutaj masz BxA
23 paź 22:53
kinia: dzięki wielkie jeszcze jeden mam przykład z którym mam problem
A=(x,y):4≤x2+y2<16
B=y:√y2≥4
23 paź 22:55
iteRacj@:
23 paź 22:56
Blee:
kinia ... a to będzie już nie na płaszczyźnie a w przestrzeni
23 paź 22:56
kinia: tak wiem, ale jak to narysować ?
23 paź 22:59
kinia: nie mam pojęcia
23 paź 22:59
Blee:
Na jakim etapie edukacji jesteś
23 paź 23:01
kinia: studia, wiem ze A to będzie pierścien
23 paź 23:02
Blee:
wskazówka:
Wiesz co to walec

tutaj będzie walce z 'wyciętym walcowym środkiem'
zauważ, że
√y2 = |y| ... więc z B będzie przedział (−4;4)
23 paź 23:10
kinia: mogę prosić o narysowanie?
23 paź 23:13
Blee:

należy zauważyć, że zewnętrzna 'powłoka' pierścienia nie należy do zbioru A, więc walec ten
jest bez 'ściany zewnętrznej'
23 paź 23:18
Blee:
to jest AxB
BxA to będzie podobnie ... tylko walec (a raczej rolka 'sraj taśmy') będzie położony na boku
23 paź 23:19
kinia: bardzo dziękuje
23 paź 23:21