siedziałem nad tym trochę i nie wiem xd
birzyk: wykresem funkcji są dwa odcinki AB i BC, gdzie A(−4,2), B(−1,2), C(−1,1)
a) określ dziedzinę funkcji f;
b)podaj wzór funkcji;
d)wyznacz miejsce zerowe funkcji
23 paź 20:31
Krzysiek60:

Uwazam ze to nie jest funkcja
dla argumentu x=−1 przyjmuje dwie wartosci y=1 i y=2
23 paź 20:48
birzyk: Pomyłka z mojej srony. Punkt c to (1,−1)
23 paź 20:52
Krzysiek60:

D
f=<−4,1>
Z
wf=<−1,2>
Wzor funkcji
bedzie to funkcja sklejana
f(x)= {y=2 dla x∊<−4−1)
{y= .. wyznacz wzor masz dwa punkty B i C wiec prosta przechodzaca przez dwa
punkty dla
x∊(−1,1>
Miejsce zerowe
wzor drugiej funkcji przyrownaj do zera .
23 paź 21:06