matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
mietek:
Jak obliczyć
3
√
−i
jak przejść do tego żebym miał liczbe postaci a+bi ? to nie jest to samo co −
3
√
i
23 paź 19:22
Adamm:
3
√
−i
= {z∊C : z
3
= −i} z
3
= −i = i
3
z = e
i 2kπ/3
i, k=0, 1, 2
23 paź 19:24