matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
lukasz/:
zapsz podane wyrazenia w postaci potegi o podstawie 3(a i b) a)
√
3
* 9
2
−−−−−−−−−−−−−− 27 ; 3
<
span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">
1
2
b) 9
3
;
4
√
3
−−−−−−−−−−−−−−−−− 3
1
2
*27
12 lut 13:15
Godzio:
√
3
= 3
1/2
9
2
= 3
4
27 = 3
3
9
3
= 3
6
4
√
3
= 3
1/4
reszte znajdziesz tutaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
12 lut 13:56