matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie tryg
kiki:
rozwiaz rownanie: tgx+tg2x−tg3x=0
23 paź 19:09
Adamm:
tgx+tg2x = tg3x
tgx+tg2x
tgx+tg2x =
1−tgx*tg2x
1
tgx+tg2x = 0 lub 1 =
1−tgx*tg2x
tgx+tg2x = 0 lub tgx = 0 lub tg2x = 0
23 paź 19:14