matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
studentka:
z
4
= 5 + (1+i)
4
Czy wystarczy jak obliczę prawa stronę? wtedy z
4
= 1 czyli z= 1? taki wynik?
23 paź 18:06
jc:
Równanie z
4
=1 ma 4 rozwiązania zespolone: z=±1, ±i.
23 paź 18:08