matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaką prace wykona siła mięśni Karola
Marta:
Zadanie.19 Karol przeniósł monitor o ciężarze 170N z podłogi na biurko.Blat biurka znajduje się na wysokości 1m od podłogi.Jaką prace wykona siła mięśni Karola? Proszę o obliczenia.
12 lut 13:09
Godzio:
W = F * r *cosα = 170N * 1m * 1 = 170J
12 lut 14:09
.:
.
12 lut 14:39