zbiory
marysia:
Wyznacz zbiór
B={x∊R: x−1>0 ⇔x<−3}
22 paź 19:57
Blee:
x>1 ⇔ x < −3
No to jaki to będzie zbiór
22 paź 19:59
marysia:
pusty?
22 paź 20:10
Blee:
a w życiu
kiedy p ⇔ q jest prawdą
22 paź 20:12
marysia:
gdybym wiedziała to bym nie pytała
kiedy oba są prawdziwe lub oba fałszywe?
22 paź 20:13
Inka: p=1 q=1 p⇔q =1
p=0 q=0 p⇔q=1 0−falsz 1− prawda
22 paź 20:15
marysia:
no dobrze a jak to do tego zastosować?
22 paź 20:19
Blee:
więc zbiór B będzie zawierał wszystkie takie 'x' dla których obie nierówności (jednocześnie) są
spełnione oraz takie 'x' dla których obie nierówności (jednocześnie) NIE SĄ SPEŁNIONE
22 paź 20:30
marysia:
czyli x∊<−3,1>?
22 paź 20:48
Blee:
dokładnie
22 paź 20:50
marysia:
22 paź 21:02