matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągłość funkcji studia
Maria:
Dla jakich parametrów a, b>0 funkcje określone następująco a)
8
√
1+(ax)
2
−1
dla x>0
x
2
f(x)= 8 dla x=0
2
bx
−1
dla x<0
x
b)
(1+x)
a
−1
dla x<0
x
f(x)= 3 dla x=0
b
x
−1
dla x>0
x
są ciągłe? POMOCY, umiem robić z jedną zmienną, ale z dwoma już mi się sprawa komplikuje :C
22 paź 19:40