matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Grupy
mietek:
Czemu X={f:R→R: f(x) = ax, a≠ 0} z działaniem mnożenia funkcji nie jest grupą ?
22 paź 18:44
PW:
A jaki miałby być element neutralny?
22 paź 21:50
Adamm:
f(x) = ax g(x) = bx f(x)g(x) = abx
2
− nie należy do X
22 paź 21:53