Narysuj wykres
Michał:): Dzien dobry!

Mam problem z narysowaniem wykesu na osi

prosilbym o pomoc I rady, zach cash dziekuje.
|z−2+i|=|z+2−3i|
X+yi−2+i|=|x+yi+2−3i|
√(x−2)2+(y+1)2=
√(x+2)2+(y−3)2
Co teraz moga to obustronie do kwadratu czy moze oba pierrwiastki wieksze badz rowne zero I
dwarf rownania?
22 paź 14:53
ICSP: obustronnie do kwadratu.
22 paź 14:56
Michał:): Oki czyli chyba mam:
x2−4x+4+y2+2y+1=x2+4x+4+y2−6y+9
−x+y=1
X=y−1
=) wyglada ok?jezeli tak to Teraz tylko wykres bedacy krzywa
22 paź 15:35
Mila:

|z−2+i|=|z+2−3i|⇔
|z−(2−i)|=|z−(−2+3i)|
Szukanym zbiorem punktów jest symetralna odcinka o końcach
A=(2,−1) i B=(−2,3)
Równanie tej symetralnej masz napisane 15:35.
y=x+1
22 paź 15:57
Michał: No i super

bardzo, bardzo dziękuję <3
22 paź 20:50