matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
pomoczadanko:
(1+i)
4
z
3
=
(1−i)
2
−4
Wynikiem będzie z
3
=
co dalej?
−2i
22 paź 12:41
Blee:
−4
2i
=
= −2i
−2i
i
2
więc: z
3
+ 2i = 0 i rozwiązujesz
22 paź 12:47
pomoczadanko:
nie mam pojęcia jak. możesz coś więcej podppowiedzieć
23 paź 18:28
Krzysiek60:
z
3
=2i z=
3
√
2i
licz te pierwiastki
23 paź 18:35
Krzysiek60:
Ku..a zawsze musze sie pomylic z=
3
√
−2i
ma byc
23 paź 18:36
Adamm:
(1+i)
6
z
3
=
4
(1+i)
2
z = e
i 2kπ/3
, k=0, 1, 2
3
√
4
23 paź 19:18
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick