Bardzo proszę o pomoc
pomoczadanko: (z−1)2 = i
22 paź 12:21
Blee:
| | 1 | | i | | 1 | | i | |
z−1 = ( |
| + |
| ) lub z−1 = −( |
| + |
| ) |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
dokończ
22 paź 12:25
22 paź 13:22
pomoczadanko: no ale skąd się wzięło
12 +
i2 
23 paź 19:33
PW: Po prostu niektórzy to pamiętają. A kto nie wierzy niech liczy:
| | 1 | | i | | 1 | | i | | i2 | |
( |
| + |
| )2 = |
| +2 |
| + |
| = i |
| | √2 | | √2 | | 2 | | 2 | | 4 | |
23 paź 19:46
PW: Korekta: w ostatnim ułamku mianownik równy 2 (bo (√2)2=2).
23 paź 19:47