matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja cyklometryczne
Ela:
Oblicz 3 arc sin (sin(−13/5 π))−2 arc cos (cos 17/7π)
22 paź 11:02
Leszek:
sin ( −13π/5) = − sin(13π/5) = − sin ( 2π + 3π/5) = −sin(3π/5) = ..... Tablice !
22 paź 11:53
Ela:
Do tego doszłam sama Ale dziękuję
22 paź 13:58