Pomocy☺
Deise: I2al−l1−lall
Proszę o pomoc
21 paź 20:03
PW: Ale w czym?
21 paź 20:05
Alina: Czym jest a?
21 paź 20:05
Deise: Wartosci bezwzgledne gdzie a nalezy do zbioru od − nieskonczonosci do −3
21 paź 20:09
Alina: no to inna piłka
zatem a jest liczbą ujemną a wartość bezwzględna z liczby ujemnej jest liczbą do niej przeciwną
zatem |a|=−a
|2a|=−2a
|1−|a||=|1+a| a teraz pytanie czy 1+a jest większe czy mniejsze od 0 skoro należy do przedziału
od − nieskończoności do −3

Bo dalej sposób rozumowania jest taki sam.
21 paź 20:17