logarytm
Joanna: Może ktoś pomoże
log1492433√7
21 paź 19:58
PW: Pomoże przedstawienie wszystkich występujących tu liczb w postaci potęg.
21 paź 20:03
Alina: raczej nie pomoże bo 243=35
i mamy wówczas
log14935*712=3log1493−14
21 paź 20:11
a7: 2433√7=73*71/3=72=49=(1/49)−1
log1/492433√7=log1/49(1/49)−1=−1
21 paź 20:13
PW: A to już jest rozwiązanie życzeniowe, ja też bym wolał mieć 343=73
21 paź 20:17
a7: rzeczywiście, 'przeoczenie życzeniowe' zdarza się

ładnie się komponowało, sorki
21 paź 20:20
Alina: Z 343 to banał i się zastanawiam czy to jednak nie błąd.
Podejrzewam jednak, że nie.
21 paź 20:38
PW: A Joanna nic.
21 paź 20:41
Joanna : Joanna doszła do tego do czego doszła Alina.
21 paź 20:53