1 | 1 | |||
4arctg | − arctg | |||
5 | 239 |
1 | π | |||
arctg | =α, α∊(0, | ) (można lepiej oszacować) | ||
5 | 4 |
1 | ||
tgα= | ||
5 |
1 | π | |||
arctg | =β, β∊(0, | ) | ||
239 | 4 |
1 | ||
tgβ= | ||
239 |
tg4α−tgβ | ||
w=tg(4α−β)= | ||
1+tg4α*tgβ |
2tgα |
| 5 | |||||||||||||
tg2α= | = | = | |||||||||||||
1−tg2(α) |
| 12 |
120 | ||
tg4α= | ||
119 |
| |||||||||||||||||
w= | =1 | ||||||||||||||||
|
π | ||
4α−β= | ||
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |