Znajdź liczby rzeczywiste spełniające warunki równania
Csit: Znajdź liczby rzeczywiste spełniające warunki równania
x(5−9i)+y(9=7−2i)= −i
21 paź 18:00
Mila:
Kopiujesz ciągle z tym samym błędem, dlaczego masz dwa znaki równości?
21 paź 18:03
Csit: Tak wygląda zadanie, jest z dwoma znakami równości. Może to być bląd
21 paź 18:05
Mila:
Może tak powinno być:
x*(5−9i)+y*(7−2i)=−i
x,y∊R
5x−9xi +7y−2yi=−i
(5x+7y)+i*(−9x−2y)=−i
5x+7y=0 i
9x+2y=1
dokończ
21 paź 18:33
Mila:
Zapis 9=7−2i jest bez sensu.
21 paź 18:46