i−i2 | ||
(2−√i)3+ | ||
i |
i−i2 | i2−i3 | −1−(−i) | |||
= | = | =1−i | |||
i | i2 | −1 |
1+i | 1+i | |||
√i= | lub √i=− | . | ||
√2 | √2 |
1+i | ||
√i1=(eiπ/2) 1/2=eiπ/4=cos(π/4)+isin(π/4)= | , | |
√2 |
1+i | ||
√i2=(eiπ/2) 1/2=ei(π+2π)/4=cos(π3/4)+isin(π3/4)=− | . | |
√2 |
1+i | √2 | |||
√i2=(eiπ/2)1/2=ei(π/2+2π)/2=cos(π5/4)+isin(π5/4)=− | =− | (1+i). | ||
√2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |