:)
rose: Help




!
rozwiąż układ równań metodą graficzną :
2(y−x)+4=2y
y−(x+1)
2=2−(x−1)
2
z góry dziękuje
12 lut 00:51
Bogdan:
Najpierw doprowadź podane równania do najprostszych postaci
12 lut 00:56
rose: y=2x−4
y=4x
?
12 lut 01:02
rose: czy x=2
y=3x+3
12 lut 01:03
Bogdan:
popraw
12 lut 01:05
Eta:

2y−2x+4=2y => −2x= −4 => x=2 −−− wykresem jest zielona prosta
y−x
2 −2x −1 = 2 −x
2+2x−1 => y= 2x +2 −−− wykresem jest niebieska prosta
punkt wspolny
A( 2,6)
rozwiązaniem układu jest para :
x = 2 i y= 6
12 lut 03:01
12 lut 03:03
Eta:
miłych snów
12 lut 03:05
Eta:
A jednak sie pomyliłam

.... ( oczy już mi wysiadają)
drugie równanie:
y=
4x +2
popraw to na wykresie
A( 2, 10
prosta niebieska przechodzi na osi OY przez ( 0,2)
na osi OX przez ( −2,0)
zielona prosta bez zmiany
Przepraszam za pomyłkę
12 lut 03:12
Eta:
Oczywiście punkt przecięcia z osią OX ( −12,0)
12 lut 03:16
śpiący : 
thx mi po 3 wyniki wychodziły i sie nie moglem zdecydowaćxD
12 lut 03:21
Eta:
Poprawny na bank

x = 2 y = 10
12 lut 03:21
Eta:

a taki ładny wykres Ci podałam, żal

....... popraw ten wykres .
12 lut 03:24
śpiący : dobranoc
12 lut 03:32
Eta:
Dobranoc
12 lut 03:33