matematykaszkolna.pl
Studia rekrutacja Taka: Hej, mam problem ze współczynnikiem rekrutacji na AGH. Co w sytuacji wyników: 80% majca podstawowa, 40% majca rozszerzenie i 90% informatyka rozszerzenie. Czy to będzie obliczane jako suma obu matematyk, podstawowej matmy + infy czy tez samej infy. Bo z samej infy wychodziłoby najwięcej ale przypadek zdawania 2 matematyk jest spełniony tak samo jak zdawanie 2 przedmiotów głównych więc co w takiej sytucji..emotka https://www.agh.edu.pl/rekrutacja/studia-pierwszego-stopnia/rekrutacja-20172018/nowa-matura-w-skali-0-100-pkt/
21 paź 00:59
a7: ja bym interpretowała to tak, że w podpunkcie a) jest napisane że jeżeli są dwa przedmioty główne to bierzemy wynik najlepszy czyli bierzemy informatykę (jeśli tylko na świadectwie jest, że był to przedmiot główny, bo ja nie wiem jakie są "opcje") wtedy G=90+100=190 dla świętego spokoju zadzwoń do sekretariatu i się upewnij
21 paź 01:59
Magic: Właśnie tylko czy przedmiot główny to rozszerzenie czy podstawa a może to i to . A jak masz podstawę majce np 95 a infe 90 rozszerzenie to liczą ci majce? Czy rozszerzenie z infy
21 paź 12:48
a7: moim zdaniem oni biorą przedmiot główny czyli jak sobie zadałeś trud zdawać rozszerzoną infe i za to dostałeś więcej to na Twój plus
21 paź 13:37
a7: a przedmiot główny to jest np. na informatykę matematyka lub fizyka lub informatyka, także wynika z tego dla mnie , że masz prawo wziąć korzystniejszy dla Ciebie wynik i będzie to zgodne z tymi wytycznymi patrz podpunkt a) w linku
21 paź 13:40
Krzysiek60: Ostanie zdanie z 01 : 59 jest najwazniejsze .
21 paź 14:21
a7: emotka
21 paź 14:22
Taka: Pisałam maila, ale nie uzyskałam odpowiedzi.. Pytam tutaj bo może przypadkiem ktoś miał taką sytuację emotka
22 paź 14:05
a7: bierze się najkorzystniejszy wskaźnik (dzwoniłam) (rozumiem, że dotyczy to już zdanej matury)
22 paź 14:23
Taka: dlaczego zdanej? a zdanej w przyszłości juz nie ?
23 paź 13:07