matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
m
Benny:
Co będzie znaczyło przy przestrzeniach liniowych "space is separable"?
20 paź 17:00
Pytający:
Może o to chodzi:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Przestrze%C5%84_o%C5%9Brodkowa
https://en.wikipedia.org/wiki/Separable_space
20 paź 17:44
grzest:
Może to znaczyć separowalność liniową. Poniżej masz szczegóły.
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=2ahUKEwjw3cqorZXeAhXDiCwKHXDBDgUQFjABegQIAxAC&url=http%3A%2F%2Fth-www.if.uj.edu.pl%2F~erichter%2Fdydaktyka%2FDydaktyka2012%2FSieciNN-2012%2FNN-wyklad-3-2012.pdf&usg=AOvVaw2LYa5RNWAXmSuziqQFCLix
20 paź 17:46
Benny:
Ok to raczej to. Dzięki
20 paź 18:35