Wykaż, że
Ghjg: Wykaż, że log9(25)*log25(27)=3/4
20 paź 13:48
20 paź 13:51
a7: log925=log25/log9
log2527=log27/log25
po skróceniu zostaje log27/log9=log927=log327/log39=log33/log332=3/2
20 paź 13:56
Krzysiek60: W zaufaniu
| | 3 | |
To nie jest prawda . Wynik to |
| |
| | 2 | |
20 paź 13:57
a7:
20 paź 13:58
Ghjg: Spróbowałem, wciąż wychodzi mi 3/2 zamiast 3/4
20 paź 13:59
Krzysiek60: Dzien dobry
20 paź 13:59
Ghjg: No właśnie mi tak od godziny wychodziło to 3/2, ale wierzyłem treści zadania, no nic, dziękuję
za pomoc
20 paź 14:00
Tadeusz:
| | log35 | | log33 | | log35 | | 3 | |
2log95*3log253=2 |
| *3 |
| = |
| * |
| = |
| | log39 | | log325 | | log33 | | 2log35 | |
20 paź 14:01
Krzysiek60: Jesli bys wpisal do wolframa aby sprawdzic wynik to zostaloby czasu: t
z= 1godzina −(czas na
rozwiazanie zadania i sprawdzenie w wolframie) <

>
20 paź 14:05