matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Wera:
25
0,5
*16
−0,25
−18
1,5
/12
−3
18 paź 19:02
janek191:
Napisz porządnie ten ułamek
18 paź 19:06
a7:
25
1/2
=
√
25
=5 16
−0,25
= 16
1/4
=2 18
1,5
=
√
2*9*2*9*2*9
=2*3*3*3
√
2
=54
√
2
12
−3
=1/(12
3
)=1/(*12*12*12) 5*2− 54
√
2
*12*12*12=10−12
3
*54
√
2
18 paź 19:17