Logarytmy.
madzia: Nie mam pojęcia jak się za to zabrać przez − 2 w liczniku i 1 w mianowniku ;\ Wytlumaczylby
ktoś proszę w krokach chociaż?
−2+1/2log436
−−−−−−−−−−−
1−log40,25
18 paź 18:32
madzia: To przerywane to kreska ulamkowa.
18 paź 18:33
the foxi:
−2=−log
44
2=−log
416
a teraz dasz radę?
18 paź 18:34
a7: 1/2log436=log46
−2=log442
1=log44
log40,25=log44−1
18 paź 18:35
Krzysiek60: Mianownik np tak
1= log
44
| | 1 | | 4 | |
log44−log4 |
| = log4 |
| = log416=2 |
| | 4 | | (1/4) | |
18 paź 18:36
a7: oj u mnie pomyła
18 paź 18:37
madzia: Dziękuję bardzo, zaraz spróbuję rozwiązac
18 paź 18:38