x | ||
f(x)= | dla x∊R | |
1+|x| |
x | ||
dla x>0 f(x)= | ||
x+1 |
x | ||
dla x<0 f(x)= | ||
1−x |
x | ||
dla x≥0 f(x)= | . ![]() | |
x+1 |
−1 | −1 | ||
≤ | |||
x1 | x2 |
1 | 1 | |||
1 + | ≤1 + | |||
x1 | x2 |
−x | ||
1) f(x)= | dla x<0 | |
1−x |
1 | ||
f'(x)= | >0 funkcja dla x∊(−∞,0) jest rosnąca | |
(x+1)2 |
x | ||
2) f(x)= | dla x>0 (z definicji pochodnej, funkcja f(x) nie ma pochodnej w punkcjie x=0) | |
1+x |
1 | ||
f'(x)= | > 0 funkcja dla x∊<0, +∞) jest rosnąca | |
(x+1)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |