matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Ania:
(x−y)dx+(x+y)dy=0 Proszę o pomoc z tym równaniem różniczkowym zwyczajnym.
18 paź 18:10
Adamm:
y = xu y' = xu'+u (1−u)+(1+u)(xu'+u) = 0 równanie o zmiennych rozdzielonych
18 paź 18:23