matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż graficznie równania
Kasia:
log
3
x +
1
2
Ix−1I=0 Wiem, że wynikiem będą miejsca zerowe tej funkcji po lewej stronie równania, ale nie mam pojęcia jak narysować ten wykres. Dziękuję za pomoc!
18 paź 17:18
Eta:
y
=log
3
x
y
= −0,5|x−1| odp: x=1
========
Spr: log
3
1=0 i 0,5|1−1|=0 0+0=0
18 paź 17:45
Eta:
Oczywiście ...ta kreska niebieska po lewej stronie ( niepotrzebna) ,... źle się wpisała ..
18 paź 17:47
Kasia:
Dziękuje!
18 paź 21:56