Wyznacz f. odwrotną wiedząc, że istnieje
arystoteles: Cześć, mam wyznaczyć f. odwrotną tak jak w opisie. Może mi ktoś powiedzieć, czy wyszedł mi
dobry wynik?
Jeśli nie, będę wdzięczny za pomoc
| | 2x−4 | |
f(x) = log2 (−log3 |
| ) |
| | 2x−1 | |
Wynik:
18 paź 00:18
piotr:

wykres bez tej ukośnej linii
18 paź 09:07
Blee:
dlaczego masz 'y' w funkcji
18 paź 09:20
Blee:
| | 3 | |
y = log2(log3 (1 + |
| )) |
| | 2x − 4 | |
| | 3 | |
2y = log3 (1 + |
| ) |
| | 2x − 4 | |
| | 3 | |
f(x) = log2 ( |
| + 4) |
| | 3(2x) − 1 | |
18 paź 09:24
Arystoteles : Nie zmieniłem y na x, widzę już swój błąd w rachunkach, dzięki bardzo
18 paź 21:29