π | π | |||
1+cos( | )+i sin( | ) | ||
8 | 8 |
π | ||
|z|=√2*√1+cos( | ) | |
8 |
| |||||||||||
cosφ= | |||||||||||
2 |
α | α | α | ||||
cosα=cos2 | −sin2 | =2cos2 | −1 | |||
2 | 2 | 2 |
α | α | |||
sinα=2sin | *cos | |||
2 | 2 |
π | π | π | ||||
z=1+2cos2 | −1+i*2*sin | *cos | ||||
16 | 16 | 16 |
π | π | π | ||||
z=2*cos2 | +i*2*sin | *cos | = | |||
16 | 16 | 16 |
π | π | π | ||||
=2cos | *(cos | +i*sin | ) | |||
16 | 16 | 16 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |