matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
kasia:
∫ (2x)/(x
2
+1)
6
policzyć całkę
16 paź 19:53
the foxi:
t=x
2
+1 dt=2xdx
2xdx
dt
∫
=∫
(x
2
+1)
6
t
6
a to już jedna z całek elementarnych
16 paź 19:59
kasia:
dziekuje ♥
16 paź 20:11