??
magda: dla jakich wartosci parametru m rownanie x*|x−1|=m+1 ma dwa rozne rozwiazania
11 lut 20:26
magda: rysuje wykres... a pozneij ejstem w kropce

co mam zrobic zeby wyznaczyc te dwa rozne rozwiazania?
11 lut 20:32
magda: ej a powiedzcie moge narysowac wykres m+1 i tam gdzie sie przetnie?
czy nie?
11 lut 20:34
magda: już rozwiązałam.
11 lut 20:42
justka:
jeśli masz narysowany wykres funkcji y = x*|x−1| to narysuj sobie prostą o równaniu y = m+1 (
prosta równoległa do osi OX)
i odzczytaj z wykresu kiedy ta prosta przetnie wykres funkcji y = x*|x−1| w dwóch punktach
11 lut 20:45
justka:
jaką otrzymałaś odpowiedź?
11 lut 20:46
magda: dla −1 i −3/4
11 lut 21:08
justka:
otrzymałam ten sam wynik
11 lut 21:14
magda:
11 lut 21:16